Klasyczny torcik z różowym kremem idealny dla dziewczynki.
Gorąco polecam!!!
Biszkopt(przepis na blogu)
Krem:
1 litr jogurtu truskawkowego
2 galaretki truskawkowe
4 łyżki cukru pudru
barwnik spożywczy czerwony
2 galaretki różowe
Upiec biszkopt po ostygnięciu przekroić na pół i nasączyć. Rozpuścić galaretki truskawkowe w dwóch szklankach wody, ostudzić. Ubijamy jogurt w wysokim naczyniu, gdy się spieni, bardzo powoli dolewamy tężejącą galaretkę i dodajemy szczyptę czerwonego barwnika spożywczego.Całość ubijamy aż powstanie jednolita, puszysta masa . Wykładamy połowę na placek,przykrywamy drugim i wykładamy pozostałą masę na wierzch,w międzyczasie rozpuszczamy różową galaretkę i gdy zacznie tężeć wylewamy na wierzch ciasta.Wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz