środa, 21 sierpnia 2013

Placek z borówkami



Biszkopt(przepis na blogu w zakładce ciasta biszkoptowe)

Krem:

litr jogurtu jagodowego

2 opakowania galaretki niebieskiej lub szafirowej 
(z wodzisława można dostać w kauflandzie)

2 szkl wrzącej wody

2 łyżki cukru pudru

Przybranie:

300 gram borówki amerykańskiej

 2 galaretki truskawkowe


Upiec biszkopt po ostygnięciu przekroić na pół i nasączyć. Rozpuścić galaretki niebieskie w dwóch szklankach wody, ostudzić. Ubijamy jogurt w wysokim naczyniu, gdy się spieni, bardzo powoli dolewamy tężejącą galaretkę.Całość ubijamy aż powstanie jednolita, puszysta masa .  Wykładamy połowę na placek,przykrywamy drugim i wykładamy pozostałą masę na wierzch,posypujemy borówkami.



Wkładamy placek do lodówki do schłodzenia,następnie rozpuszczamy truskawkową galaretkę według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia.Gdy galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na wierzch ciasta i znów do lodówki do schłodzenia na około trzy godziny.  









SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zakręcone Ciasteczka

Składniki: - 175 g masła - 70 g cukru - kilka kropel aromatu waniliowego - 230 g mąki pszennej oraz - 1 łyżka...