niedziela, 4 sierpnia 2013

Rajska pokusa








SKŁADNIKI:


Paczka biszkoptów
Litr śmietany kremówki 30%
2 galaretki brzoskwiniowe
2 galaretki truskawkowe
1 galaretka o smaku Pina Colada (winiary)
3 łyżki cukru pudru
starta gorzka czekolada(do posypania wierzchu)



WYKONANIE:


Biszkopty wyłożyć na dno tortownicy o średnicy 28 cm,następnie rozpuścić w jednym garnku w trzech szklankach wody dwie galaretki truskawkowe i jedna brzoskwiniową, odstawić do wystudzenia.



Gdy galaretka zacznie lekko tężeć ubić śmietanę kremówkę z cukrem pudrem ,następnie powoli wlać galaretkę dalej ubijając aż do uzyskania puszystego kremu.Masę wylać na biszkopty, włożyć do lodówki do zastygnięcia.




Pozostałe galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wody gdy zacznie tężeć wylać na wierzch masy.Włożyć do lodówki na około trzy godziny,po tym czasie posypać wierzch startą gorzką czekoladą.



SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zakręcone Ciasteczka

Składniki: - 175 g masła - 70 g cukru - kilka kropel aromatu waniliowego - 230 g mąki pszennej oraz - 1 łyżka...