SKŁADNIKI:
Paczka biszkoptów
Litr śmietany kremówki 30%
2 galaretki brzoskwiniowe
2 galaretki truskawkowe
1 galaretka o smaku Pina Colada (winiary)
3 łyżki cukru pudru
starta gorzka czekolada(do posypania wierzchu)
WYKONANIE:
Biszkopty wyłożyć na dno tortownicy o średnicy 28 cm,następnie rozpuścić w jednym garnku w trzech szklankach wody dwie galaretki truskawkowe i jedna brzoskwiniową, odstawić do wystudzenia.
Gdy galaretka zacznie lekko tężeć ubić śmietanę kremówkę z cukrem pudrem ,następnie powoli wlać galaretkę dalej ubijając aż do uzyskania puszystego kremu.Masę wylać na biszkopty, włożyć do lodówki do zastygnięcia.
Pozostałe galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wody gdy zacznie tężeć wylać na wierzch masy.Włożyć do lodówki na około trzy godziny,po tym czasie posypać wierzch startą gorzką czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz