poniedziałek, 24 czerwca 2013

Jabłecznik








Ciasto:
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1 margaryna
3 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki śmietany
1 cukier waniliowy
1 jajko
2 słoiki litrowe prużonych jabłek
Kruszonka:
1/2 margaryny
1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
1  1/2 szklanki mąki
Na stolnicy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao,wsypać cukier oraz cukier waniliowy ,posiekać z margaryną,zrobić dołek  wbić jajko,dodać śmietanę ,zagnieść ciasto.Włożyć do lodówki na około godzinę.Po godzinie wyciągnąć ciasto z lodówki i rozwałkować.



Wyłożyć na blachę,na ciasto wyłożyć jabłka zrobić kruszonkę i posypać nią wierzch .



Piec około 50 minut w 180 stopniach.



SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zakręcone Ciasteczka

Składniki: - 175 g masła - 70 g cukru - kilka kropel aromatu waniliowego - 230 g mąki pszennej oraz - 1 łyżka...