Składniki:
1 szklanka mąki
3 opakowania kisielu cytrynowego
3 opakowania kisielu truskawkowego
1 szklanka cukru
6 jajek
1 szklanka oleju
kilka łyżek konfitury truskawkowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Polewa:
4 łyżki cukru
10 dag margaryny
3 łyżki kakao
posypka do dekoracji
Jajka utrzeć z cukrem,dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia ,wszystkie opakowania kisielu oraz olej.Całość dokładnie wymieszać na jednolitą masę.Formę z tuleją dokładnie wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą.Wlać połowę ciasta,po czym wyłożyć na nie konfiturę truskawkową.Następnie wylać pozostałe ciasto.Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni około 1 godziny.Do garnuszka włożyć margarynę dodać cukier oraz kakao,podgrzewać aż zrobi się płynna masa.Ostudzone ciasto przyozdobić polewą i posypką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz