poniedziałek, 24 czerwca 2013

Pulpeciki W Sosie Pomidorowym







Składniki:

1 kg mięsa mielonego
1/2 szkl. kaszy manny
1 cebula
jajko 1-2 sztuki
sól i pieprz (ew. inne przyprawy wg. uznania)
przecier pomidorowy
kostki rosołowe
mąka do obtoczenia pulpetów
Mięso wymieszać z cebulą(podsmażoną), kaszą manną i jajkiem. Przyprawić do smaku.


Formować kulki, obtoczyć w mące (lub bułce tartej ale wtedy trzeba sos zagęścić).


Usmażyć na złoty kolor.


Przełożyć do garnka,zalać wodą aż przykryje pulpety, dodać kostki rosołowe, przecier i ew. przyprawić sos do smaku. Gotować około 25 minut. Podawać z ziemniakami puree posypanymi koperkiem.

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zakręcone Ciasteczka

Składniki: - 175 g masła - 70 g cukru - kilka kropel aromatu waniliowego - 230 g mąki pszennej oraz - 1 łyżka...