czwartek, 20 czerwca 2013

Zupa Marchewkowa










Składniki:
10 soczystych marchewek
cebula
ząbek czosnku
3 łyżki masła
1 litr rosołu (z kostki)
2 szklanki mleka 
łyżka brązowego cukru 
4 łyżki ryżu
sól 
pieprz


 Marchewki umyj, obierz i pokrój  w plasterki.Cebulę i czosnek obierz i drobno
posiekaj.W garnku rozpuść 3 łyżki masła ,wrzuć pokrojone warzywa smaż 5 minut
oprósz solą,pieprzem i cukrem.Podsmażone warzywa zalej rosołemi mlekiem,wsyp
 ryż(suchy),gotuj 20-25 minut ,aż marchewka i ryż będą miękkie.Ciepłą jeszcze
 zupę zmiksuj-niezbyt dokładnie ,by zostały maleńkie kawałeczki marchewki.


Smacznego!!! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zakręcone Ciasteczka

Składniki: - 175 g masła - 70 g cukru - kilka kropel aromatu waniliowego - 230 g mąki pszennej oraz - 1 łyżka...