czwartek, 20 czerwca 2013

Chłodnik









 Składniki:
 1 litr jogurtu naturalnego
1,5 szkl.rosołu 
30 dkg ogórków małosolnych 
2 ząbki czosnku
 1/2 pęczka  koperku 
1/2 pęczka szczypiorku
6 jajek



Rosół odtłuścić,wymieszać z jogurtem,dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku
oraz pokrojony w kosteczkę ogórek.Schłodzić dobrze w lodówce .Ugotować jajka na twardo i obrać,pokroić w ósemki .Podawać w talerzach z jajkiem ,posypać szcypiorkiem i koperkiem(do zupy można również dodać ryż) .  


Smacznego!!! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zakręcone Ciasteczka

Składniki: - 175 g masła - 70 g cukru - kilka kropel aromatu waniliowego - 230 g mąki pszennej oraz - 1 łyżka...