Ciasto:
5 jajek
35 dkg mąki
35 dkg cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
3 barwniki spożywcze
Krem:
300 ml jogurtu naturalnego
2 śmietan- fixy
2 op.bitej śmietany w proszku
cukier waniliowy
20 dkg wiórków kokosowych
łyżeczka masła
mleczko kokosowe
czekolada gorzka
Jajka ucieramy z cukrem ,dodając mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto dzielimy na trzy części.Każdą mieszamy z innym barwnikiem.
Wykładamy małą blaszkę papierem do pieczenia.Pieczemy trzy placki po około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.Wiórki kokosowe smażymy na maśle,aż się zrumienią.Odstawiamy do wystygnięcia.Jogurt ubijamy z bitą śmietaną, śmietan- fiksem i cukrem waniliowym.Wsypujemy wiórki kokosowe i wlewamy odrobinę mleczka kokosowego.Placki przekładamy masą i wierzch posypujemy startą czekolada.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz