czwartek, 20 czerwca 2013

Kolorowy Przekładaniec









Ciasto:

5 jajek

35 dkg mąki
35 dkg cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
3 barwniki spożywcze



Krem:

300 ml jogurtu naturalnego

2 śmietan- fixy
2 op.bitej śmietany w proszku
cukier waniliowy
20 dkg wiórków kokosowych
łyżeczka masła
mleczko kokosowe
czekolada gorzka



Jajka ucieramy z cukrem ,dodając mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto dzielimy na trzy części.Każdą mieszamy z innym barwnikiem.

Wykładamy małą blaszkę papierem do pieczenia.Pieczemy trzy placki po około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.Wiórki kokosowe smażymy na maśle,aż się zrumienią.Odstawiamy do wystygnięcia.Jogurt ubijamy z bitą śmietaną, śmietan- fiksem i cukrem waniliowym.Wsypujemy wiórki kokosowe i wlewamy odrobinę mleczka kokosowego.Placki przekładamy masą i wierzch posypujemy startą czekolada.


Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zakręcone Ciasteczka

Składniki: - 175 g masła - 70 g cukru - kilka kropel aromatu waniliowego - 230 g mąki pszennej oraz - 1 łyżka...