Ciasto:
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 kostki margaryny
1/2 szklanki cukru
2 jajka + 1 żółtko
Masa budyniowa:
1 litr mleka
3 opakowania budyniu czekoladowego
Masa serowa:
1/2 kostki margaryny
1/2 szklanki cukru
500 gram serka waniliowego
3 jajka +1 białko
1 opakowanie budyniu śmietankowego
1 opakowanie polewy czekoladowej
Przygotować ciasto:margarynę połączyć z mąką,proszkiem do pieczenia,cukrem ,jajkami i żółtkiem.Zagnieść ciasto i wyłożyć na blaszkę.Ugotować budynie na litrze mleka,po czym gorące wyłożyć na surowe ciasto ciasto,równomiernie rozsmarować.Ostudzić.Przygotować masę serową:margarynę utrzeć z cukrem i stale mieszając dodawać na przemian serek i żółtka.Wsypać budyń i całość wymieszać z pianą z białek .Rozsmarować na zimnym budyniu.Piec w temperaturze 170 stopni około 50 min.Przyozdobić polewą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz