Herbatniki rozdrobnij razem z roztopionym masłem oraz szczyptą soli w
mikserze.Przełóż je do tortownicy o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do
pieczenia i wyrównaj ich powierzchnię.Wstaw tortownicę do lodówki i przygotuj nadzienie.
Utrzyj żółtka z cukrem, dodaj ser a na końcu ubite na sztywno białka.Delikatnie
wymieszaj składniki.Kawę rozpuść w dwóch łyżkach gorącej wody i dodaj do 1/3
części masy serowej .Na spód herbatnikowy wylej najpierw białą masę,a następnie
nałóż na nią dużą łyżką masę wymieszaną z kawą. Nożem utwórz wzorki z masy kawowej
by uzyskać marmurkowy efekt.
Piec sernik w temperaturze 170 stopni
przez 45 minut.Po ostudzeniu przełóż ciasto na talerz i włóż do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz