Składniki:
2 szklanki mąki
2 szklanki cukru
8 łyżek kakao
30 dkg margaryny
4 łyżeczki proszku do pieczenia
6 jajek
8 łyżek mleka
4 jabłka
Polewa:
4 łyżki cukru
10 dkg margaryny
3 łyżki kakao
Margarynę roztapiamy,wsypujemy cukier i kakao,wlewamy mleko.Gotujemy na małym ogniu około pięciu minut mieszając.
I przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.Białka ubić ,wymieszać z ciastem . Wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy.Jabłka umyć ,obrać , pokroić w cienkie plasterki i ułożyć równo na cieście.
Piec w piekarniku nagrzanym do około 200 stopni( a z termoobiegiem w około 180 stopniach) przez 45 minut .Składniki na polewę wkładamy do rondelka i roztapiamy,ostudzone ciasto dekorujemy polewą.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz