czwartek, 20 czerwca 2013

Sernik Z Ciemnym Ciastem






 Ciasto:

 3 szkl. mąki
1 szkl.cukru
1 margaryna
3 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
2 łyżki śmietany
cukier waniliowy
Ser:
 1 kg sera półtłustego
1/2 szkl. mleka
1 szkl. cukru
5 jajek 
1 budyń śmietankowy 
cukier waniliowy
Z mąki,cukru, proszku,kakao,margaryny,śmietany i cukru waniliowego zagnieść ciasto
(ja dodaje jeszcze jajko całe lepiej się zagniata ciasto).Połowe owinąć  w folię aluminiową i włożyć do zamrażalnika na około 3 godziny.Pozostałe przykleić do formy.Ser przepuścić dwukrotnie przez maszynkę wlaćmleko,dodać cukier i cukier waniliowy oraz 5 żółtek.Z białek ubić pianę,ser zmiksować,wsypać budyń jeszcze raz zmiksować dodać ubitą pianę z białek i lekko wymieszać.Wylać na formę.Zamarznięte ciasto zetrzec na tartce (oczka jarzynowe) na ser.
Piec 50 minut w 180 stopniach.




Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zakręcone Ciasteczka

Składniki: - 175 g masła - 70 g cukru - kilka kropel aromatu waniliowego - 230 g mąki pszennej oraz - 1 łyżka...