Ciasto:
3 szkl. mąki
1 szkl.cukru
1 margaryna
3 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
2 łyżki śmietany
cukier waniliowy
Ser:
1 kg sera półtłustego
1/2 szkl. mleka
1 szkl. cukru
5 jajek
1 budyń śmietankowy
cukier waniliowy
1 kg sera półtłustego
1/2 szkl. mleka
1 szkl. cukru
5 jajek
1 budyń śmietankowy
cukier waniliowy
Z mąki,cukru, proszku,kakao,margaryny,śmietany i cukru waniliowego zagnieść ciasto
(ja dodaje jeszcze jajko całe lepiej się zagniata ciasto).Połowe owinąć w folię aluminiową i włożyć do zamrażalnika na około 3 godziny.Pozostałe przykleić do formy.Ser przepuścić dwukrotnie przez maszynkę wlaćmleko,dodać cukier i cukier waniliowy oraz 5 żółtek.Z białek ubić pianę,ser zmiksować,wsypać budyń jeszcze raz zmiksować dodać ubitą pianę z białek i lekko wymieszać.Wylać na formę.Zamarznięte ciasto zetrzec na tartce (oczka jarzynowe) na ser.
Piec 50 minut w 180 stopniach.
(ja dodaje jeszcze jajko całe lepiej się zagniata ciasto).Połowe owinąć w folię aluminiową i włożyć do zamrażalnika na około 3 godziny.Pozostałe przykleić do formy.Ser przepuścić dwukrotnie przez maszynkę wlaćmleko,dodać cukier i cukier waniliowy oraz 5 żółtek.Z białek ubić pianę,ser zmiksować,wsypać budyń jeszcze raz zmiksować dodać ubitą pianę z białek i lekko wymieszać.Wylać na formę.Zamarznięte ciasto zetrzec na tartce (oczka jarzynowe) na ser.
Piec 50 minut w 180 stopniach.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz